tack, E!

Go kväll!

Då ska vi se, morgonen blev extremt stressig för mig, kom precis i tid till tentan. Lagom stressig, andan i halsen och ingen plats att sitta på. Nåväl tentan blev gjord, gick så dåligt att jag redan  nu har börjat plugga till omtentan. Kom hem till min mysiga lägenhet, kollade på film med Sallie, lite promenader och sen blev det en kanon mysig kväll med E, som ställer upp och stöttar i ur och skur. Vad skulle jag göra om jag inte hade mina vänner? God mat, mycket prat, skratt och väldigt mycket tårar då vi började prata om gamla minnen. "tänk om, vad skulle jag göra, hur, nu jasså?" Med andra ord vi hade det kalas mysigt där vi satt och åt.



Tenta vs omtenta.

God morgon!

Jag somnade halv tio igår kväll gick upp kvart i åtta idag och var mer död än levande. Riktigt så farligt var det inte, lite seg men vem är det då och då? Sambon som alltid annars går upp senare än mig var uppe tidigare, ojoj!
Har i alla fall varit ute på en underbar morgon promenad med mitt lilla hjärta, vilket härligt höstväder- jag älskar det!

Idag har jag tenta i famakologi, mikrobiologi och immunologi. Jag skrattar redan nu, jag har ställt in mig på omtentan. Mitt upplägg inför denna tentan var inte det bästa, det kan jag villigt erkänna. Ska i alla fall dit snart och se hur det går.

Någonstans tror jag att jag kommer få fullpott på omtentan, känner mig mer motiverad, starkare och vet vad jag skall plugga på...

Nu kör vi, blivande ssk (även killarna). Vi har ju polen framför oss!

Tema 1:5.

Igår hade vi introduktion på vårt nya "tema". Det handlar och inriktar sig på äldres hälsa. Intressant, spännande och lite svåråtkomligt med diverse uppgifter. Kollar jag på studiehandledningen i sig är det inga problem, den väcker mitt intresse och jag ser framemot det. Börjar bläddra och upptäcker att det är fyra sidor med studieuppgifter,examinationsuppgifter, grupparbeten och tentor. Jag kan med en allvarlig min säga att hösten är räddad. Jag kommer att vara sysselsatt fram till 22 december. Låter som att jag försöker skryta och tycka synd om mig? En liten blandning utav alltihop är det. Jag stormtrvis med uppgifterna, föreläsningarna och mina galna klasskamrater. Men det tar tid och energi, det gäller att ligga på topp lite mer än vad jag alltid annars gör.


Idag hade vi basgruppsträff vilket är lika trevligt som vanligt, jag hade i alla fall ett smail på läpparna när jag gick där ifrån. Men de flesta hade/ har nog bara tentan i huvudet..

Jag och Zorro, min lilla kille som alltid få mig att klara allting i skolan.




du&jag!

" Det kostade alldels för mycket, tankar, ord och känslor är bara några få ord utav ett rent helvete. Ibland tror jag att jag aldrig kommer finna en lösning på det som jag har gett mig in på. Jag saknar det gamla jag hade, det som gjorde att jag var jag och brydde mig inte om andra. Det går inte en dag utan jag tänker på den person som räddade livet på mig. Som sa att jag måste välja för att överleva, för det kommer komma en dag då jag inte orkar stå emot , oavsätt hur mycket jag vill. Jag vet att jag gjorde val som inte var bra och det har jag fått ta konsekvenserna för. Men jag är inte mer än människa och jag ska inte behöva utstå sådan smärta igen, aldrig någonsin. Men ingen kan förstå eller sätta sig in hur det känns att bli sviken och sårad, bli helt ensam och inte veta åt vilket håll jag skall vända mig åt."

I pengar kostar det ingenting men rent känslomässigt sätt kostade det mig framtiden- Det kostade verkligen allt. 


060806, föddes den bästa. Någon som har fått mig att vilja leva vidare!



Tvärgruppsredovisning.

God morgon!

Här sitter en något trött men glad Mathilda. Efter mina rundor inatt då jag inte kunde sova och gick upp och drack vatten i minut och parti. Sitter med med min frukost, hallonkräm och mjölk, riktigt gott!

Först ut idag är det skola som gäller, vi har tvärgruppsredovisning. Både Anna och jag är i samma grupp så det skall nog gå vägen. Vi håller mellan 8-12. Därefter är det basrädsmöte som gäller, taggad som bara den!

Plugg, plugg och plugg.



Nu ska jag ut med Sallie, ha en bra vi hörs i eftermiddag!

Tenta plugg.

Nästa onsdag  har jag tenta i Farmakologi och mikrobiologi. Jag är nervös som vanligt men jag ska klara tentan! Jag vet att jag kommer klara den! Allt handlar om inställning!

Ska kila ner till skolan nu och sätta med Elinor och plugga. Det ska pluggas hela dagen lång, det känns underbart!

Vi hörs i eftermiddag!

Morgonpromenad avklarad!

God morgon!

Jag och Sallie är hemma från vår morgonpromenad. Lite pinn-kastning och mycket nosande summerar vår promenad på ett lysande sätt. Hon utvecklas för varje dag som går min lilla älskling. Jag är så stolt över henne!

Min vackra flicka!


Blåsig morgon!

God förmiddag!

Vilken blåsig morgon jag och sallie hade, det var riktigt kallt ute. Jag höll på att blåsa iväg. Bättre blir det inte att jag åker som en vante efter Sallie. På med tjocka mjukiskläder och ett stagit grepp och kopplet och så gav vi oss iväg. Vi gick mot studentviken (nära vattnet.) Sallie hade full koll på fåglarna så de inte gick på matte och jag tittade på vågorna och bara stod och nöjt av utsikten.

En bild från kalla vintern på min favorit!

Pluggar farmakologi.

Go kväll!

Maten i magen, hemmagjorda köttbullar och pasta. Aldrig fel det! Vovven har vatt ute på sin promenix. Nu ska jag sätta mig med ett extra stort smail och plugga farmakologi. Jag=plugghäst. JA! Rätt inställning och du vinner allt!

Min pluggkompis..

De val du har gjort, är den du är idag.

Hej!

Det har inte blivit något bloggande under hela dagen. Jag försov mig imorse, eller snarare så var det att jag hade det himla mysigt igårkväll med min sambo. Mycket skratt som resulterade i att jag fick väldigt lite sömn..Skulle träffa min härliga basgrupp för lite plugg och sätta ihop ett arbete. Halv nio var de flesta i bibblan och på att direkt. Jag låg forfarande och sov. Vaknade runt nio, en snabbrunda med hunden och sedan begav jag mig till skolan. Halv tio var jag i skolan med ett glatt leende på läpparna och lika energisk och sprallig som vanligt. Ola och jag satte ihop det sista till vår tvärgruppsredovisning och de andra pratade mikrobiologi.. Söta Elinor är kanon på att förklara, och de andra satt sött och lyssnade.

Runt 11 tiden hade vi en föreläsning om Entreprenörskap. Jag blev totalt såld. Det var längesen jag kände  en "wow" känsla imon mig. Mina ideer började komma krypandes  och nu har jag hittat mitt bollplank. En person som är helt suverän och som förstår hur jag menar. Snart kommer iden att bli verklig. Jag har alltid velat föreläsa om det. För när vi pratar om det är det bara i negativ klang men det kan ändras. Jag lyckades vända det, varför skulle inte andra göra det?

De val som jag har tagit här i livet har inte alltid vara lätta, jag har stött på motgångar flera gånger om. Jag har varit med och fler motgångar än framgångar här i livet. Ibland tvingas man göra val som inte uppskattas åt något håll men du måste lyssna på dig själv och göra det som känns bäst. Att lita på sin egna magkänsla.

Idag lever jag ett helt underbart liv tillsammans med min älskade sambo och min fyraåriga schäferflicka. Jag pluggar till det jag drömt om och ordet sportfåne börjar mer och mer bli en del av mig igen. Jag hade lika gärna kunnat, lyssna på alla negatvia kommentarer som jag få eller lagt mig ner och gett upp. Då hade dem lyckats, de som har sagt jag aldrig skulle lyckas.

Jag har lyckats med allt som jag har tagit på mig, det har kostat både känslomässigt och i pengar.



Tankar, känslor och funderingar.

Vi hade något som ingen annan kan ersätta, Min älskade Zorro. 10 år med dig.





Bloggen ligger på is!

Hej hopp hallå!

Plugghästen Mathilda är inne och försöker styra upp sin vardag lite grann! Det är väldigt mycket plugg och ännu lite till plugg och slutligen mer plugg! Däremellan försöker jag få in lite sambotid med min älskling och träning vilket inte har gått för bra den senaste tiden!

Ska fixa till med bloggen inom någon dag, ny bild och en presentation kommer fram.

Det blir väldigt mycket plugg, särskilt när det närmar sig tenta. OJOJ, ordet tenta gör att jag har ångest redan nu.

Annars så ska jag dränka mig i mina skolböcker, mysa med min sambo och försöka leva ett  liv.. Hm?! Vad är det;)



Kroppens försvarsmekanismer.

God morgon!

Idag är det höst ute, blåsigt, grått och kallt. Fy och blä! Sallie hade ingenting emot att komma ut vill jag lova. De första hon gjorde var att börja skälla på en annan hund, precis som vanligt. Min morgontrötta lilla fis. Sedan gick nosen rätt ner i backen större delen av rundan.  Nu är vi hemma, lite piggare förhoppningsvis. Sallie sover och jag är redo att snart bege mig till skolan.

Idag börjar skoldagen med en föreläsning om kroppens försvarsmekanismer. Läraren vi skall ha är riktigt bra, så det kommer bli en kanon föreläsning. Sedan väntas plugg i några timmar, efter det BG-träff.
Eftermiddagen innehåller bara plugg! Plugghäst varning!



Jag är ovanligt lycklig idag, jag har den bästa hunden som finns! Sallie<3




Immunologiföreläsning.

God morgon!

Sallie och jag har varit ute en något kylig morgonpromenad men vi har haft himla mysigt då vi skuttat runt i gräset och bussat med varandra. Dags att införskaffa sig en kamera så att jag få visa lite bilder på min stjärna!
Hunnit få i mig en rejäl frukost, dock är mjukiskläderna kvar på kroppen. Ska alldels strax göra mig iordning och sedan bege mig till skolan.

Först ut på morgonen är en resurs föreläsning i mmunologi, intressant men svårt. Därefter väntar en introduktionsföreläsning i Grundläggande folkhälsovetenskap. Mycket skola, det gillar vi! Det blir en hel dag i plugget, viktigt roligt med tanke på att jag har super trevliga klasskamrater!

Ps. Jag klarade tentan igår, fy fan vad jag är bra!

Vi ses i eftermiddag!


IDOL.

Det är premiär för idol på tv,  min idol  heter Marcus Ekenberg, skillnad på idol och idol!

SALLIE+MADDOX

Mitt huvud snurrar.

Nu är jag hemma efter en långrunda med Sallie. Vi gav oss ut mot Långö och kollade läget. Några fåglar i vattnet fick sitt liv förstört. Inte riktigt så illa men inte långt därifrån!

Annars har jag tillbringat dagen i skolan och pluggat Mikrobiologi. Mitt huvud snurrar lite extra nu. Varit riktigt flitig av mig, men det finnas alltid mer att lära sig imon ämnet. Ska fortsätta med studier lite senare ikväll, först väntas matlagning. Och så hoppas jag min huvudvärk går över..


Ny vecka, måndag!

Först ut idag är Mikrobiologi, det ska pluggas hela dagen. Jag trivs kanon på skolan och utbildningen går åt rätt håll. Jag älskar mitt liv!




Söndagskväll=Plugg!

Ska tillbringa kvällen framför mina skolböcker, heja va kul!  Lite mikrobiologi hit och dit. Jag klassar mig själv som plugghäst!

Har även fått med min underbara sambo ut på en sväng med vovven, vilken lyx!


Sovande Sallie.

God morgon solstrålar!

Det är höst nu, vart tar tiden vägen och vart tog sommaren vägen? Det är en senare kapitel som kommer att dyka upp här under dagen. Det är söndag och en riktig mys dag. Jag och mitt lillla gav oss ut på en något kall men mysig morgonpromenad. Klarblå himmel, strålande sol, lite blött i gräset och kyligt i luften. Sallie gick  med nosen rätt ner i marken mer eller mindre hela rundan. Stannade till i parken och kastade lite pinne. Tänk vad en pinne kan förgylla dagen. Tur jag inte är hund i alla fall! Nu ligger mitt lilla hjärta och sover på golvet, trött och nöjd efter promenaden.

Min fina lilla fis!

Gymet

Nu ska jag sticka iväg och träna på det nya gymet som jag har skrivit in mig på. Lok&motion heter det.
Återkommer i eftermiddag med hur var!  Jag trivs med att vara Karlskrona bo!


En trött Mathilda efter ett löp pass ute!

Sovmorgon

God morgon!

Jag tycker att jag förtjänade att få lite sovmorgon idag. Ingen skola men jag har en del plugg som väntar i eftermiddag. Morgonen började med att jag vaknade av ett blött slick i ansiktet, Sallie tyckte att det var dags för matte att vakna. Jag och hon låg och kelade en lång stund därefter tog jag fram min bok som jag läser nu - Liam Norberg. Riktigt bra bok!

Har precis kommit upp och kollar mina mailar, ska hoppa in duschen strax och därefter bege mig ut på en promenad till Långö med mitt lilla hjärta!


Det är ett år sedan denna bilden togs, jag saknar mitt gamla hår!

Egen tid!

Det är viktigt med egen tid i ett förhållande. Jag kan bara prata om mig, jag vet inte hur andra vill eller ha det. Men innan jag träffade min sambo, bodde jag själv med min hund och katt. Att sedan träffa någon som man bli förälskad i och gör väldigt mycket för är det lätt att glömma bort sin egna tid.

För mig är det väldigt viktigt att jag få egen tid . Det handlar inte om att jag ska sitta i ett hörn och fila fötterna utan att göra något som jag verkligen värderar högt och som ingen annan skall ändra på. Med tanke på att jag läser till ssk som är ett väldigt krävande jobb både rent psykiskt och fysiskt (även utbildning) så gäller det att hålla huvudet på topp och att alltid vara fokuserad. Har jag varit i skolan en heldag och anstängt mig, tränat med min hund och vatt på gymet eller tränat fotboll finns det inget underbarare än att få komma hem till min älskade sambo, äta lite god mat och mysa. Stänga av telefonen och släppa allt som har med planering och göra. Stänga av datorn och bara få vara med den jag älskar. Det är verkligen egen tid för mig. Låt ingen annan bestämma över er, hur eran egen tid skall vara, det är bara  ni som är proffs på det!


Nu skall jag ta och fortsätta med maten och sedan blir det lite plugg (om jag orkar, det blir nog en bra film istället)

När jag var yngre var min egentid att få gå ut med min gamla hund, Zorro!

Mikrobiologi och Basgrupp 7.

God eftermiddag!

Hela morgonen och förmiddagen har jag tillbringat i skolan. Först ut var mikrobiologi föreläsning som var mindre bra. Ämnet i sig var riktigt intressant men läraren hann inte med allt på sina 1,5 timmar. Dålig stil.
När vi var klara med föreläsningen var det tid för att bege sig till nästa sal för träff med basgrupp 7, som för övrigt är helt underbar!Supergo hela gänget! Gick gick igenom en vinjett och gjorde frågor utifrån det som skall vara klar till nästa vecka.  Min skoldag slutade runt 12 tiden och då tog jag med mig Amanda hem på en snabbfika och lite skolprat!

Det har varit mycket skola nu under dagen, så jag passar på att drömma mig bort till Båstad! Gillar bilen rätt skarpt!

Balens drottning.

Det är väldigt vackert väder idag och jag har haft en kanon dag. Ingen föreläsning men jag har hunnit med andra viktig saker. Jag tycker dessa dagar är kanon och jag har även tänkt tillbaka lite i tiden och vad osm har hänt med mitt liv.

Balen i juni 09 var för mig väldigt lyckad och underbar på alla sätt och vis, jag vill dela med mig av det roliga och att jag var känd för att gå kläd i mjukiskläder och vara osminkad...









Jag blev utsedd till den som stack ut mest, det var en härlig känlsa att få så mycket uppmärksamhet och att jag var den snyggaste. Ett bra självförtroende är viktigast!

060806, betydelsefullt?

Idag har jag har varit stolt ägare till den finaste och mest speciella blandrasflicka jag kan tänka mig. 060806 föddes en liten blandras, schäfer/golden. Hon fick namnet Sally. Från början är hon ifrån Tyskland men hennes F.d ägare flyttade till Sverige träffade en svensk tjej som redan har tre andra hundar. Dessa hundar och Sally gick absolut inte ihop.

Under tiden hade jag flyttat till Väckelsång och kände inte någon, jag brinner för att träna därefter sökte jag efter en trogen vän, någon som jag kunde tillbringa resten av mitt liv med, förhoppningsvis. När jag hittade annonsen på Sally blev jag helt tagen, en sån söt liten flicka med huvudet på sne. Jag föll direkt för henne och mailade ägarna. Berättade att jag läste till ssk i Växjö men brann för träning och ville få en livskamrat. Två dagar senare när jag sitter hemma hos min granne och äter ringer telefonen: Hej, vi ringer angående Sally. Du vet schäfer blandningen. Vi tyckte att ditt mail var bäst av de 10 vi fick in. Detta var en torsdag, på lördagen kom en bil. Ut hoppade den mest underbaraste och härligaste hund jag någonsin hade sett. 3 år och livlig som bara den.  Ägaren och jag kom överrens om att jag skullle testa att ha Sally över helgen, men samma dag hade jag bestämt mig. Hon skulle stanna hos mig, nu och föralltid.

Jag ringde dagen därpå och sa att jag behåller Sally, jag ändrade på hennes namn till Sallie, i mina ören låter det finare. Hon fick en bästavän, katten Dhella. Problemet var bara att Sallie hade ett jäkla temprament, avskydde andra hundar och var den som bestämde över allt och alla. Sagta men säkert har hennes osäkerhet blivit bättre, hon litar både på mig och henne själv numera.

Jag skulle aldrig byta bort Sallie, hon är min största kärlek, bästavän, andra hälft och bara min hund.

I Oktober 09 påbörjade vi vårt liv tillsammans snart ett år ihop, du är den bästa Fisen min!

25/10 -09 räddade Sallie livet på mig, min mamma ser sallie som sitt barnbarn numera. Jag måste erkänna att barn kan vänta, jag har mitt barn. Sallie.

I oktober 09.






RSS 2.0